Gouden Schoolkantine schaal voor Reggesteyn Nijverdal

Reggesteyn, locatie Noetselerbergweg, heeft van het Voedingscentrum de gouden Schoolkantine Schaal 2017 ontvangen! Markies Catering heeft samen met Reggesteyn de afgelopen jaren hard gewerkt aan een gezond assortiment. In de schoolkantine bieden we grotendeels gezonde en natuurlijk lekkere producten aan. Reggesteyn is daarnaast ook, vooruitlopend op de verplichting in 2020, sinds 1 september 2017 een rookvrije school. Dit betekent dat er binnen alle schoolgebouwen en op alle schoolterreinen van de school niet meer gerookt mag worden. Dit geldt voor leerlingen, medewerkers en bezoekers van alle vestigingen.

Gezonder leefklimaat
Vanuit de de leerling- en oudergeleding van de MR kwam het verzoek voor een gezonder leefklimaat voor Reggesteyn. Omdat Reggesteyn een gezonde school wil zijn, is nu al de keuze gemaakt voor een rookvrije school in plaats van de verplichting in 2020. Nu gezonde keuzes maken betekent meer kans op gezonde en actieve volwassenen later in de maatschappij. 

Voorwaarden
Om een gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet een schoolkantine voldoen aan diverse voorwaarden. Zo biedt de kantine groente en fruit aan en bestaat minstens tachtig procent van het aanbod uit betere keuzes. Dit zijn producten die je in een gezond eetpatroon vaak mag eten. Een Gezonde Schoolkantine maakt kiezen voor gezondere producten voor de hand liggend, door ze vooraan te leggen en aantrekkelijk te presenteren. De kantine besteedt ook aandacht aan het stimuleren van water drinken. Reggesteyn heeft deze aanpak in het beleid verankerd.

Wil je meer weten over de gouden schoolkantine? Neem contact met ons op via 073-70 74 178 of info@markiescatering.nl

deel dit artikel

meer nieuws

Het hoogste punt van de nieuwbouw is inmiddels bereikt
17 januari 2018

Hoogste punt bouw belevingscentrum bereikt

LEES VERDER
Green Protein Alliance
30 november 2017

Markies Catering stimuleert plantaardige voeding in schoolkantines

LEES VERDER
Top