Verantwoorde voeding

Food you love

Kiezen voor gezond en verantwoord eten is gelukkig niet zomaar een trend. Steeds meer volwassenen en jongeren zijn zich blijvend bewust van het belang van goede voeding. Markies Catering wil leerlingen op school stimuleren om de juiste, gezonde keuzes te maken op het gebied van eten en drinken. Dit doen wij door te laten zien dat verantwoorde voeding ook heel leuk en lekker is! We organiseren daarom regelmatig leuke acties en themaweken. Het aanbieden van een gezond en gevarieerd assortiment zien wij, als marktleider op het gebied van onderwijscatering, als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Bovendien zorgen gezonde voedingsmiddelen ervoor dat leerlingen de energie en voedingsstoffen hebben om vol enthousiasme te kunnen leren!

 

Onderwijscateraar met gezond verstand

Vanaf begin af aan zijn wij actief betrokken bij het Handvest ‘Gezonde Schoolkantine’, van het Voedingscentrum. De richtlijnen van het Voedingscentrum en onze visie sluiten naadloos op elkaar aan. Wij volgen voor de samenstelling van het assortiment de richtlijnen van dit handvest en werken hierin actief samen met o.a. JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Daarnaast houden we uiteraard rekening met de wensen van de leerlingen en de eisen die de brancheorganisatie en het Voedingscentrum stellen. Uiteindelijk komen we zo tot een mooi, gevarieerd assortiment. Zo kunnen leerlingen op school genieten van soepen, sandwiches, fruit of lekkere, verse smoothies. Er is ontzettend veel mogelijk.

Beleving rondom gezonde voeding

Voor Markies Catering blijft het niet alleen bij het aanbieden van een verantwoord assortiment. Wij willen leerlingen ook echt laten ervaren hoe leuk verantwoord eten is! Het verrassen van de leerlingen, daar draait het om. We bieden daarom ook lessen en workshops aan. We nemen ze mee op bezoek naar onze lokale leveranciers, zodat ze zelf kunnen zien waar hun eten vandaan komt of zetten hometrainers in waarmee ze hun eigen smoothies kunnen mixen. Onze methode zorgt ervoor dat leerlingen nadenken over hun voedingspatroon en zo kennis op doen waar ze hun leven lang plezier van hebben.

deel deze pagina
Top