Duurzaamheid & MVO

Bij Markies Catering zien we het als onze verantwoordelijkheid om bewuste keuzes te maken voor mens en milieu. Dat kost ons tijd, geld en moeite. Maar we staren ons niet blind op cijfers. Wij zien het zo: wil je echt succes hebben, dan ga je voor lange-termijnresultaat en niet voor korte-termijnwinsten. Want uiteindelijk is iedereen gebaat bij duurzaam ondernemen met het hart op de juiste plaats. Wie goed doet, goed ontmoet, toch?

Duurzame schoolkantines

Markies Catering is continue bezig met het duurzamer maken van alle schoolkantines. Zo maken we verantwoorde keuzes als het gaat om het assortiment. Verantwoord ten aanzien van de gezondheid van onze gasten én ten aanzien van het milieu. We leggen bij de presentatie van de producten de nadruk op gezonde producten en promoten deze actief. Daarnaast bieden we producten aan met erkende duurzaamheidslabels. Dit varieert van biologische producten tot fairtradeproducten. We hebben een uitgebreid beleid als het gaat om het terugdringen van afval. We maken bij voorkeur gebruik van afbreekbare of recyclebare verpakkingen. Verspilling van voedsel proberen we zo veel mogelijk te voorkomen en we scheiden het afval in zes groepen. Een grondige hygiëne is in onze branche uiteraard van groot belang. Toch hebben we een schoonmaakbeleid dat ervoor zorgt dat het milieu niet meer dan nodig wordt belast. Onze vaatwastabletten bijvoorbeeld behoren tot de meest milieuvriendelijke die er zijn. Indien gewenst maken we schoon met  eco-schoonmaakmiddelen. Wilt u meer weten over ons schoonmaakbeleid? Neem dan gerust contact met ons op.

Energie en uitstoot

Ook wat betreft CO2 uitstoot en gebruik van energie nemen we onze verantwoordelijkheid. Voor onze bedrijfsauto’s maken we gebruik van hybride auto’s, we zorgen voor slimme en efficiënte indeling van transport door onze leveranciers, gebruiken energiezuinige apparatuur en we printen geen documenten wanneer dit niet noodzakelijk is.

Menselijkheid

Duurzame relaties aangaan met mensen is een groot goed voor Markies Catering. Daarbij hebben we het over de relatie met onze eigen medewerkers en met onze gasten: de leerlingen en het onderwijsteam. Die relaties realiseren we door open en eerlijke communicatie met onze medewerkers, gasten en opdrachtgevers. We willen niet klef klinken, maar onze medewerkers zijn echt een beetje als familie. We helpen elkaar, we motiveren elkaar en we zijn er zowel in goede als in slechte tijden.

Ook hebben we functies voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We zorgen voor de juiste begeleiding en opleidingen. Daarbij kijken we vooral naar wat er nog wél mogelijk is en waar mogelijkheden liggen voor verdere ontwikkeling.

deel deze pagina
Top