Het regent gouden Schoolkantine Schalen bij Markies

Als ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen zorgen wij altijd voor een Gezonde Schoolkantine. Dit betekent dat alle schoolkantines voldoen aan het niveau ‘Zilver’ volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Samen met de school gaan wij graag een stapje verder naar niveau Goud. Onze aanpak werkt; sinds begin dit jaar hebben we al meer dan 43 gouden Schoolkantine Schalen in ontvangst mogen nemen

Innovatie
Dankzij ons innovatieve en creatieve karakter kunnen we snel een gouden schoolkantine realiseren. Aankomend schooljaar gaan wij van start met de nieuwste richtlijnen die in 2020 gaan gelden. Wat betekent dit? We zetten onder andere de Schijf van Vijf producten prominent in, bieden meer plantaardige gerechten en introduceren innovatieve producten die in de smaak vallen bij leerlingen. Denk aan een pizzabodem van groenten, witbrood met extra graanvezels en onze eigen frisdrank Mingle. Daarnaast is versbeleving belangrijk. Dit creëren we door heerlijke luxe bollen, bagels en andere producten in de schoolkantine aan te bieden. 

Nudging
Naast een breed assortiment aan gezonde producten zorgen ook de aankleding en inrichting van de schoolkantine ervoor dat leerlingen gezondere keuzes maken. Samen met onze locatiedesigner en diëtist kijken we daarom ook naar de indeling en routing van de gezonde schoolkantine. We passen hierbij nudging toe; het vriendelijke duwtje in de juiste richting. De betere keuze producten presenteren we aantrekkelijk en op een leuke manier. De gezonde keuze wordt de makkelijke keuze.

Eten beleven
Om te zorgen dat leerlingen ook daadwerkelijk de schoolkantine bezoeken organiseren we regelmatig ludieke acties. Bewust bezig zijn met eten is namelijk ook: eten beleven. Tijdens een insectenproeverij, mocktail workshops en kefir experimenten staat de schoolkantine vol met gillende leerlingen die een poging wagen. Reuring gegarandeerd!

Wil jij ook voor een gouden schoolkantine gaan? Wij adviseren je graag. Neem contact met ons op via 073-7074112 of info@markiescatering.nl.diëtist

Top