Markies Catering en SintLucas breiden samenwerking uit

Ambacht centraal binnen speciaal ontwikkeld concept

Ruim 3500 creatieve gasten en een samenwerking voor minimaal drie jaar. Markies Catering gaat vanaf het nieuwe schooljaar zorgen voor goed eten en drinken bij SintLucas Eindhoven. Dit naast de reeds bestaande dienstverlening op de locatie in Boxtel. Een goede marktverkenning, de specifieke wensen vanuit SintLucas en de sterke eigen visie op horeca hebben geleid tot het maatwerkconcept CRAFT!

Ambacht en versbeleving
Sinds vorig jaar bezet SintLucas in Eindhoven een bijzonder pand aan de Torenallee op het hippe Strijp-S. Dit voormalige Philips terrein is nu het creatieve hart van Eindhoven en herbergt veel innovatieve ondernemers en creatieve concepten. SintLucas is een (v)mbo vakschool met een breed scala aan creatief-technische opleidingen. De studenten en leerlingen hebben een hoge standaard voor wat betreft het assortiment en de beleving in de restaurants.

“CRAFT staat voor ambacht, authenticiteit, gezondheid en versbeleving. In een stijl die past bij de doelgroepen. Er is aandacht voor persoonlijke wensen van gasten. We bereiden eten zoveel mogelijk vers en verrassen studenten en leerlingen met acties. Het assortiment wordt continu bepaald op basis van de nieuwste trends, ontwikkelingen en door doelgroepanalyses. Daarnaast krijgen lokale ondernemers een podium.”  Aldus Hans Zwartkruis, salesmanager bij Markies Catering. Het concept wordt op beide locaties van SintLucas doorgevoerd. De restaurants krijgen hiermee ook een andere look en feel, helemaal in stijl van CRAFT. 

Door en voor studenten
Studenten spelen een belangrijke rol in de dienstverlening. Zo gaat Markies Catering samen met SintLucas acties en themaweken organiseren. Studenten en leerlingen maken hierbij op een leuke manier kennis met gezond eten. Denise Damen, manager operations bij Markies Catering: “We hebben de studenten van SintLucas al in het voortraject betrokken bij de ontwikkeling van het concept. Zo is één van onze stagiaires, afkomstig van de locatie in Boxtel, het creatieve brein achter CRAFT! De recente aanbesteding heeft ons uitgedaagd onze dienstverlening nog verder te perfectioneren en nieuwe aspecten te ontwikkelen. We zijn erg blij met het vertrouwen dat we van SintLucas hebben gekregen!”

Gouden schoolkantine
SintLucas en Markies Catering gaan samen voor een duurzame samenwerking. Een gezond aanbod staat daarbij centraal. Markies Catering biedt een verantwoord assortiment dat voldoet aan de nieuwste (gouden) richtlijnen van het Voedingscentrum. Minstens tachtig procent van het aanbod bestaat uit een betere keuze. 

Meer weten over een gezonde voeding in de schoolkantine? Lees hier meer. 

meer nieuws

Yoghurt
14 juni 2018

MARKIES CATERING EN LVO MAASTRICHT SLAAN HANDEN INEEN

LEES VERDER
Markies Catering en het Almere College breiden samenwerking uit
31 mei 2018

MARKIES CATERING EN HET ALMERE COLLEGE BREIDEN SAMENWERKING UIT

LEES VERDER
Top