Markies Catering opent duurzaam belevings- en inspiratiecentrum officieel

’s-Hertogenbosch - Markies Catering Advies BV uit ’s-Hertogenbosch heeft vrijdag 12 oktober 2018 haar nieuwe belevings- en inspiratiecentrum geopend. Het opvallende, ronde gebouw maakt al een tijdje indruk op de voorbijgangers op de A2 ter hoogte van de Rosmalense Plas. In het nieuwe gebouw kunnen opdrachtgevers en medewerkers van de cateraar en moederbedrijf Appèl BV kennismaken met de laatste trends op het gebied van voeding, duurzaamheid en gastvrijheid.

Groei
Appèl is in 1978 opgericht, dit jaar precies veertig jaar geleden. In 2014 is Markies Catering overgenomen. Eigenaar Geert van de Ven ontwikkelde de organisatie tot wat deze nu is. Inmiddels hebben Appèl en Markies Catering samen ruim 435 locaties en 1500 medewerkers die elke dag met passie zorgen voor kwalitatief goede en gezonde voeding. De heer Van de Ven is nog steeds nauw betrokken bij de organisatie als Voorzitter van de Raad van Bestuur. “We groeien hard, jaarlijks wel tien tot vijftien procent. Deze groei is de reden voor onze verhuizing. We wilden graag de ruimte hebben om te laten zien wie wij zijn en onze passie te delen. In dit nieuwe pand hebben we de mogelijkheid om opdrachtgevers en medewerkers kennis te laten maken met de laatste trends op het gebied van voeding, duurzaamheid en gastvrijheid”, aldus Van de Ven.

Duurzaamheid
Architectenbureau De Twee Snoeken heeft het gebouw ontworpen en Bouwgroep Moonen was verantwoordelijk voor de uitvoering. Hans van Veen, algemeen directeur bij Appèl: “Zij hebben onze wensen op het gebied van duurzaamheid uitstekend weten te vertalen. Het gebouw is energieneutraal. Zo is er geen gasaansluiting, hebben we ruim 450 zonnepanelen, wordt het pand verwarmd en gekoeld met warmtepompen en slimme keuzes voor verlichting zorgen voor zuinig elektriciteitsverbruik.” Gemeente ’s-Hertogenbosch wil uiterlijk in 2050 een klimaatneutrale stad zijn. Alle huizen, kantoren en andere gebouwen moeten dan energieneutraal zijn. Met dit kantoor geeft Appèl het goede voorbeeld.

Beleving
Naast een hoofdkantoor voor alle ondersteunende afdelingen fungeert het nieuwe pand ook als belevings- en inspiratiecentrum. “Beleving speelt een belangrijke rol binnen onze visie. Wij inspireren onze gasten, leerlingen, studenten en opdrachtgevers dagelijks. Vooral binnen het onderwijs vervullen wij een belangrijke rol om onze jonge gasten het belang van gezonde voeding te laten inzien. Doordat wij een gezond, gevarieerd en toegankelijk assortiment neerzetten verleiden we leerlingen tot het maken van een betere keuze. Door beleving te creëren, te inspireren en de co-creatie op te zoeken willen wij onze gasten blijven verrassen. Het pand beschikt daarom over veel ruimte voor onder andere demonstraties, opleiding en (kook)workshops”, aldus Van Veen.

Voedseltuin Villanueva
Tijdens de opening heeft Geert van de Ven een cheque van € 7500,- uitgereikt aan Henk Kappen, voorzitter van Voedseltuin Villanueva in ‘s-Hertogenbosch. Dit bedrag is samengesteld door Appèl en aangevuld met donaties van de bezoekers van de opening. Voedseltuin Villanueva is een moestuin van een kleine hectare. De Voedseltuin teelt groenten en fruit die zij levert aan de Voedselbank Den Bosch; hiermee worden de pakketten groener, gezonder en gevarieerder. Appèl en Voedseltuin Villanueva willen beide gezond eten bereikbaar maken, een zinvolle besteding bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en seizoensproducten op een duurzame manier produceren en lokaal beschikbaar maken.

Top