Nieuwe baas voor Markies Catering #baasvanmorgen

Op donderdag 25 januari 2018 had Markies Catering voor één dag een nieuwe baas. Davina, 15 jaar, nam deze dag de baan van operationeel directeur Martijn Pater over. JINC, waar wij partner van zijn, organiseert elk jaar de ‘Baas van Morgen’. Dit is een initiatief waarbij kinderen, die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand, ervaren hoe het is om de leiding te hebben. Ruim 200 kinderen nemen deze dag voor één dag de positie over van verschillende directeuren van succesvolle bedrijven.

Een kijkje in de keuken
Davina heeft nagedacht over hoe wij social media kunnen inzetten om leerlingen te bereiken en te stimuleren tot een gezonde keuze. Na een brainstorm en uitwerking van haar actieplan heeft ze meegeholpen op een locatie van Markies Catering. De dag werd afgesloten met een echte presentatie aan het management van Markies Catering. Zij waren allemaal erg enthousiast over de ideeën van Davina.

Baas van Morgen
Leerlingen uit verschillende delen van Nederland krijgen de kans om één dag te ervaren hoe het is om als een echte baas aan het roer te staan van een succesvol bedrijf. Markies Catering ziet het als haar verantwoordelijkheid om bewuste keuzes te maken voor mens en milieu en geeft haar maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm door actief een bijdrage te leveren aan de omgeving. De samenwerking met JINC past hier goed bij.“

Kansenongelijkheid
In Nederland groeien meer dan 600.000 kinderen op in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben dromen en talenten, maar vaak ontbreekt het hen aan een waardevol netwerk, de juiste vaardigheden en kennis over beroepen. Daardoor is een goede start op arbeidsmarkt voor hen niet vanzelfsprekend. Bovendien loopt de kansenongelijkheid in het onderwijs op. Kinderen met dezelfde talenten schoppen het structureel minder ver als hun ouders lager opgeleid zijn, in een slechtere wijk wonen of minder verdienen. Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen kans op een betere toekomst. Daniël Roos, directeur JINC: “De beste manier om erachter te komen wat je wilt en welk talent je hebt is door het zelf te ervaren. JINC Baas van Morgen geeft kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen deze kans.”

meer nieuws

Artikel Out.of.Home Schijf van Vijf-producten prominent in schoolkantines
23 juli 2018

Schijf van Vijf-producten prominent in schoolkantines

LEES VERDER
Enjoy good food at Deutsche Internationale Schule Den Haag
10 juli 2018

MARKIES CATERING EN DE DEUTSCHE INTERNATIONALE SCHULE DEN HAAG GAAN SAMEN VOOR DE SCHIJF VAN VIJF

LEES VERDER
Top