Nieuwe look en feel schoolkantines Summa College stimuleren gezonde levensstijl bij studenten

Het Summa College en Markies Catering hebben de handen ineen geslagen en maar liefst elf schoolkantines voorzien van een nieuwe look en feel. Door deze vernieuwing draagt de schoolkantine nog beter bij aan de gezondheid van de studenten. Een belangrijke pijler voor het Summa College.

Versbeleving
We horen steeds vaker termen als beleving, gevoel en verleiden. Maar hoe doen we dit in de praktijk en hoe geven wij deze beleving nu mee aan onze gasten? Om die versbeleving te creëren staan de counters vol met luxe bollen. Denk hierbij aan bagels met zalm, carpaccio en dagverse soepen. Ook de duurzame, vegetarische producten krijgen bij Markies Catering een podium. Zoals de luxe bol 'puur' met verse roomkaas of een verse Salad Shaker. Onze producten worden dagelijks vers bereid. Om studenten te verleiden tot de betere keuze presenteren we deze producten op een aantrekkelijke manier. De betere keuze wordt zo de makkelijke keuze.

Eigentijdse uitstraling
Voor die moderne uitstraling en verbinding met de doelgroep heeft onze locatiedesigner Luc van den Brand gezorgd. Luc heeft een eigentijds ontwerp gerealiseerd, helemaal afgestemd op de laatste food- en interieurtrends. Binnen het ontwerp staan de studenten centraal, zij moeten zich kunnen identificeren met een eigentijds en uitnodigend cateringconcept. We hebben gebruik gemaakt van robuuste en stoere materialen voor een industriële look. Dit past helemaal bij de belevingswereld van de studenten. Het Summa College vertelt: “We stimuleren onze studenten graag tot het maken van gezonde keuzes. Wat draagt daar beter aan bij dan een gezond assortiment en een uitnodigende kantine met een frisse, nieuwe uitstraling anno 2018”, aldus Jan van Teeffelen van het Summa College.

Verrassing
Om te blijven verrassen gaan we de komende periode diverse Food Favorites inzetten. Dit zijn concepten waarbij wij de studenten op een leuke manier kennis laten maken met bijzondere en gezonde producten. Een voorbeeld hiervan is slakkenproeverij ‘Slow Escargots’. “Naast onze Food Favorites gaan we volgend schooljaar ook meer plantaardige producten inzetten en kijken we kritisch naar hoe we meer fairtrade producten kunnen toevoegen aan het assortiment. We sluiten hiervoor aan bij de studentenraad om ook hen nauw te betrekken bij deze ontwikkelingen,” aldus Denise Damen, operationeel manager van Markies Catering.

Het Summa College en Markies Catering gaan ervan uit dat ze met deze nieuwe impulsen nog beter bijdragen aan de gezondheid van de studenten.

Top