REGIO COLLEGE & MARKIES CATERING GAAN VOOR CRAFT

Na het doorlopen van een Europees aanbestedingstraject kunnen Regio College en Markies Catering met trots aankondigen dat zij een langdurig partnerschap van vijf jaar aangaan. Vanaf 3 september 2018 is Markies Catering gestart met het MBO concept ‘CRAFT’. Een spiksplinternieuw foodconcept aangevuld met een hippe koffiemodule Lemons & Beans.

CRAFT
CRAFT is dit jaar door Markies Catering gelanceerd voor de MBO markt. Binnen CRAFT staan versbeleving, gezondheid, authenticiteit en ambacht centraal. Daarnaast speelt de samenwerking met het onderwijs een belangrijke rol. CRAFT staat voor ambacht, het leren van een vak waarbij er aandacht is voor de ontwikkeling van talent. Deze ambacht vertalen wij, binnen Regio College, in een samenwerking met het onderwijs en door het aanbieden van een vers bereid, eerlijk en duurzaam assortiment met een internationaal karakter. Lonneke Geurtz, salesmanager bij Markies Catering “Ons assortiment is modulair opgebouwd zodat we snel kunnen inspelen op de huidige foodtrends en wensen van de studenten van Regio College.”

Wereldse foodmodules
CRAFT vertaalt zich binnen Regio College in een nieuwe hippe 'Food Street' waar studenten en docenten van Regio College dagelijks worden verrast met wereldse foodmodules en allerlei heerlijkheden uit The Bakery. Lonneke: "Naast een hippe Food Street bieden we in, samenwerking met onze partner Smit & Dorlas, ook een luxe coffee corner; Lemons & Beans. Een barista zorgt hier dagelijks voor heerlijke koffiespecialiteiten, lekkernijen en verse lokale fruit- en groentesappen!" 

Onze samenwerking is niet onopgemerkt gebleven. Op woensdag 26 september 2018 schreef De Zaankanter er een leuk artikel over: 

-------

ZAANDAM. Het Regio College Zaandam heeft een Europese aanbesteding afgerond voor wat betreft een nieuwe cateraar. Markies Catering is de partij geworden met wie het Regio Collega gaat samenwerken.

Door Angelique Starreveld.

“Het onderwijs staat in het teken van studeren, maar wij als Regio College willen onze studenten en de jeugd ook meegeven hoe je gezond, lekker en verantwoord kan eten. Wij hebben vanuit deze visie gekozen voor Markies Catering, een ervaren partij die in overleg met ons de schoolkantine gezond maakt”, vertellen Henk Keijzer, teammanager facilitair beheer en Remco van Garderen, adviseur inkoop.

De gezonde schoolkantine werd in de introductieweek smakelijk gepresenteerd. Zowel de studenten als de docenten kregen tal van verse sapjes, gezonde varianten van lunchsnacks zoals de spinazie-kaasburger en exotische fruitsoorten voorgeschoteld.

Regio College heeft twee cateringuitgiften punten in haar gebouwen in Zaandam, waarvan recent één is omgetoverd tot trendy koffiebar
(Lemons & Beans). Studenten en docenten kunnen daar terecht voor een echte koffiesmaakbeleving, gezonde sapjes en hapjes.
Accountmanager van Markies catering Emond Hagens licht toe: “Ons cateringbedrijf heeft gezond en verantwoord eten hoog in het vaandel
staan. Wij combineren smaak, geur en presentatie om alle zintuigen te prikkelen. Niet alleen willen wij de studenten en docenten gezondere varianten op het bestaande lunch assortiment aanbieden, tevens proberen wij in opdracht van en in samenwerking met Regio College de lokale ondernemers hierbij te betrekken”.


Het Regio College en Markies catering hebben zin in het nieuwe samenwerkingsverband, waarin de gezonde schoolkantine centraal staat. De aankomende periode zal Markies samen met Regio College en het voedingscentrum toewerken naar “gouden” schaal niveau als bekroning op het nieuwe verantwoorde aanbod. “De jeugd heeft de toekomst, dus het is goed om de studenten op jonge leeftijd mee te geven dat gezond ook lekker kan zijn”, aldus Keijzer en Van Garderen.

Wil je meer weten over CRAFT? Neem dan contact met ons op!

Top