Steeds meer zilveren en gouden schoolkantines met hulp van ondertekenaars akkoord gezonde voeding op scholen

Op vrijdagmiddag 2 februari 2018 organiseerde JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht, een bijeenkomst voor ondertekenaars van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2016-2020). Als ondertekenaar waren wij hier uiteraard bij aanwezig.

Bericht vanuit JOGG:

Ook in 2017 hebben cateraars en leveranciers van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) bijgedragen aan een gezonder aanbod in schoolkantines.

In 2016 had 6% van de scholen die geholpen werden door cateraars binnen het Akkoord een Schoolkantine Schaal. In 2017 is dat gestegen naar 22,3%. Hiervan hebben 64 scholen een zilveren Schoolkantine Schaal en 73 scholen een gouden Schoolkantine Schaal.

Samen innoveren
Het doel van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen is dat cateraars en leveranciers hun verantwoordelijkheid nemen in het realiseren van een gezondere omgeving op school aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. De ondertekenaars van het Akkoord werken vanuit hun ‘corebusiness’ aan een gezonde omgeving.

Toekomstbestendig
De cateraars in het Akkoord bedienen samen meer dan 600 scholen in Nederland. Zij werken toe naar het aanbieden van eten en drinken volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Ook de leveranciers in het Akkoord dragen bij aan een gezondere omgeving door gezondere producten op de markt te brengen.

“Het doet me goed om te zien dat de ondertekenaars van het Akkoord er echt werk van maken om jongeren te verleiden tot de gezondere keuze. Het is ook zeker nodig dat zij doorzetten. Niet alleen spelen ze in op een groeiende behoefte aan een gezonder aanbod, ook nemen zij hiermee hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.” Aldus Marjon Bachra, directeur JOGG.

In 2018 sluiten drie nieuwe partijen aan bij het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen.

Het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen
Jongeren Op Gezond Gewicht is beheerder van het Akkoord ‘Gezonde Voeding Op Scholen*’ (2016- 2020). Het Akkoord richt zich op meer dan 600 individuele scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs die bediend worden door een ondertekenaar van het Akkoord. Het Voedingscentrum monitort jaarlijks door middel van een steekproef de ondertekenaars van het akkoord om te kunnen bepalen of zij voldoen aan deze richtlijnen en aanbevelingen te geven.

meer nieuws

Artikel Out.of.Home Schijf van Vijf-producten prominent in schoolkantines
23 juli 2018

Schijf van Vijf-producten prominent in schoolkantines

LEES VERDER
Enjoy good food at Deutsche Internationale Schule Den Haag
10 juli 2018

MARKIES CATERING EN DE DEUTSCHE INTERNATIONALE SCHULE DEN HAAG GAAN SAMEN VOOR DE SCHIJF VAN VIJF

LEES VERDER
Top