Food Favorites

Om leerlingen op een leuke manier kennis te laten maken met bijzondere en gezonde producten zetten wij regelmatig leuke acties in. Deze acties, genaamd Food Favorites, zijn een tikkeltje eigenwijs en hebben als doel om meer beleving te creëren in de schoolkantine. Laat je inspireren door onze Food Favorites! 

Hug a Bug
Wist je dat insecten gezond zijn? Dit komt vooral doordat het eiwitgehalte erg hoog is. Met Hug a Bug laten wij leerlingen verrassen door de bijzondere smaak van insecten. "Bah!", "Jakkes" en "Dat ga ik echt niet doen!" zijn vaak de eerste reacties. Toch staan de leerlingen in rijen voor de counter om zich aan dit avontuur te wagen!
 
Fruity Pops
Wereldwijd zijn er ongeveer 334.522 soorten fruit. De appel, kiwi, banaan en ananas kennen we allemaal. Maar heb je ooit gehoord van dragonfruit, papaya of carambola?
 
Slow Escargot
Altijd al eens slakken willen proeven? Het kan met Slow Escargot. Slakken bevatten stoffen die bevorderlijk zijn voor onze hersenen en slaapritme. Daarnaast bevatten slakken veel eiwitten, magnesium, ijzer, fosfor en kalium.
 
Good Vibes
Met Good Vibes laten we leerlingen kennismaken met kefir. Waterkefir is een gefermenteerde drank gemaakt op basis van water en natuurlijke bacterieën. Een lekkere frisse limonade met een lichte koolzuur die ontstaat door het fermentatieproces. Kefir bevat calcium, verschillende vitamines en levende culturen. Daarnaast draagt het bij aan de werking van spijsverteringsenzymen. Super goed voor je lichaam dus!
 
Mix & Mingle
Anders dan anders, een beetje gek, licht bruisend en verrassende smaken. Dat is Mingle, een exclusieve frisdrank van Markies Catering en Appèl. Mingle is verkrijgbaar in de smaken 'Cherry Lemon', 'Watermelon Spearmint' en 'Apple Ginger' en voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Mingle is de basis voor onze Mingle Mocktails. Mocktails? Alcoholvrije cocktails! We mixen onze Mingle met crushed ijs, een verrassende siroop en voegen vers fruit toe. So let’s Mix & Mingle!
 
Raad de Smaak
Een proeverij van diverse cress soorten met bijzondere smaken zoals knoflook, komkommer of komijn. De leerlingen kunnen alle smaken proeven en eventueel hun broodje verrijken met een smaak naar keuze.
 
Wil jij onze Food Favorites in jouw schoolkantine? Neem contact met ons op via 073 - 70 74 178 of via info@markiescatering.nl.
Top