Ons verhaal

Wie we zijn

Markies Catering verzorgt onderwijscatering op maat. Dit doen we met groot enthousiasme. Met zo’n 500 professionals op meer dan 200 onderwijsinstellingen (VO & MBO) door het hele land! Markies Catering is opgericht in 1996 en is uitgegroeid tot de grootste onderwijscatering specialist van Nederland. De kracht van Markies Catering is dat we out of the box denken, we innoveren, zoeken de randjes op én we doen wat we beloven. 

Daarnaast is Markies Catering marktleider in het voortgezet onderwijs en is gevestigd in 's-Hertogenbosch. Markies Catering is een dochteronderneming van Appèl. Appèl verzorgt contractcatering in meer dan 160 bedrijfsrestaurants en is een van de meest innovatieve dienstverleners in haar sector.

Wat wij kunnen betekenen

Wij zorgen voor een kantine waar je trots op kunt zijn. We bieden een assortiment vol betaalbare, gezonde keuzes. Een schoolkantine met gastvrij personeel dat zorg draagt voor goede service en een fijne sfeer. Indien gewenst realiseren we ook voor een mooie inrichting en presentatie inclusief betrouwbare betaalsystemen. Markies Catering is toonaangevend op het gebied van verantwoorde voeding en vernieuwende concepten die zorgen voor beleving én natuurlijk voor gezelligheid!

Verantwoorde voeding

Markies Catering wil leerlingen op school stimuleren om de juiste, gezonde keuzes te maken op gebied van eten en drinken en laten zien dat verantwoorde voeding lekker en leuk is. Het aanbieden van een gezond en gevarieerd assortiment zien wij als een maatschappelijke verantwoordelijkheid en zit verweven in ons DNA. 
Zo zijn wij vanaf het begin af aan actief betrokken bij het Handvest ‘Gezonde Schoolkantine’ van het Voedingscentrum. De richtlijnen van het Voedingscentrum en onze visie sluiten naadloos op elkaar aan. Wij volgen voor de samenstelling van het assortiment de richtlijnen Gezonde Schoolkantines (2016-2020) en werken hierin actief samen met o.a. JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) en het Voedingscentrum. Wij blijven dan ook werken aan onze ambitie om de gezondste scholencateraar van Nederland te zijn en blijven. Daarnaast creëren wij beleving en bewustzijn in de schoolkantine. Dit doen we door regelmatig leuke thema’s en acties in te zetten. Voorbeelden hiervan zijn Sushi Lovers, een Smoothie Bike en Hug a Bug!


meer over ons verhaal

Markies Catering

Missie & visie

LEES VERDER
Markies Catering assortiment

Kwaliteit

LEES VERDER
Caprese

Onze mensen

LEES VERDER

Jaarverslag

LEES VERDER
Top