Zoek je iets anders?


Case: Food You Love

Hét concept voor het voortgezet onderwijs.

Food You Love… ‘Eten waar jij van houdt’. Zo simpel is het eigenlijk. We maken onze gasten blij met  lekker en gezond eten en drinken waar ze energiek, fit én gezond van blijven. We bieden meer dan alleen voeding en stimuleren een gezonde levensstijl, waarin happiness, bewegen en gezonde voeding centraal staan. ‘Wees jezelf, move & be happy!’ is ons motto in alles wat we doen.

Leerlingen van het VO bereiken wij met echte verhalen die impact maken. Wij communiceren kort en bondig over belangrijke thema’s en betrekken ze daarbij. Bijvoorbeeld over duurzaamheid, voor ons en de leerlingen de normaalste zaak voor de wereld!’ Het gaat ook om het proces. Leerlingen willen een stempel drukken op de wijze waarop dingen worden ontworpen, gemaakt en gecommuniceerd. Daarbij is het van belang om te ontdekken wat het leven in petto heeft, door op avontuur en onderzoek uit te gaan. Het leven is een grote speeltuin, waarbij vallen en opstaan geoorloofd is. We zorgen voor reuring. Wij staan nooit stil en zijn altijd in ontwikkeling.

FYL

Gezonde Schoolkantine

Wij zijn ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen (2021 – 2025). Jongeren Op Gezond Gewicht is beheerder van het Akkoord. Binnen het Akkoord wordt gewerkt met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. Het Voedingscentrum monitort de partijen die het akkoord hebben ondertekend om te kunnen bepalen of zij voldoen aan deze richtlijnen.

Nudging

Samen met onze locatiedesigner kijken we ook naar de indeling en routing van de gezonde schoolkantine. We passen hierbij nudging toe; het vriendelijke duwtje in de juiste richting. De betere keuze producten presenteren we aantrekkelijk en op een leuke manier. De gezonde keuze wordt de makkelijke keuze.

Beweging stimuleren

Beweging stimuleren kan op een speelse manier. Je hoeft echt niet zeven dagen per week in de sportschool te staan. Het kan ook op een andere manier. Een keertje extra de trap nemen? Of vijf minuten dansen voor de spiegel? Als je beweegt, maken je hersenen gelukshormonen aan, die zorgen voor een fijn gevoel en verminderen stress. Door toffe campagnes en samenwerkingen met partners stimuleren wij beweging op een positieve manier.