Zoek je iets anders?


Case: Basisschool

Gezond en lekker eten voor elke basisschoolleerling

Gezond eten draagt bij aan de ontwikkeling en groei van onze kinderen. Met een goed gevulde maag speelt, leert en sport het een stuk beter. Om deze reden hebben wij het zelfsmeerontbijt & lunch in het leven groepen voor alle basisschoolleerlingen.

Volgens de richtlijnen

Dagelijks zorgen wij voor een lekkere, gezonde en voedzame lunch en ontbijt, passend binnen de richtlijnen voor de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Onze lunch en ontbijt zijn samengesteld volgens de regels van het Voedingscentrum Nederland. Zo serveren we weinig suiker en vet, en juist veel vitaminen, eiwitten en vezels. Minimaal tachtig procent van onze producten komt uit de Schijf van Vijf. De lunch wordt zo aangeboden dat kinderen kunnen kiezen uit verschillende producten. Met onze eetmomenten stimuleren wij een gezonde leefstijl, een gezond gewicht en dragen we bij aan de sociale verbinding op school.

GEZOND

Hoe werkt het?

Wij zorgen ervoor dat alle ingrediënten geleverd worden en dat er een menucyclus met duidelijke instructies beschikbaar is. Vanuit onze expertise ondersteunen wij wanneer nodig graag met de juiste apparatuur, het trainen van medewerkers en eventuele (hulp)ouders en het behalen van de ‘gezonde schoolkantinestatus’. Indien gewenst kunnen wij zelfs zorgen voor een of meerdere cateringmedewerkers die het ontbijt en/of de lunch verzorgen. We bespreken graag de specifieke wensen.

Beweging

Beweging stimuleren doen we op een speelse manier. Daarom hebben we programma’s ontwikkeld, speciaal voor basisschoolleerlingen. Want voldoende bewegen heeft vele bewezen positieve effecten. Wist je dat je hersenen al bij 5 minuten bewegen gelukshormonen aanmaken die zorgen voor een fijn gevoel en stress verminderen?

Specialist scholencatering

Wij zijn marktleider op het gebied van scholencatering. Dagelijks voorzien we leerlingen in alle leeftijden, vanaf hun allereerste schooldag tot het einde van hun studententijd van gezond, lekker en verantwoord eten en drinken.

Benieuwd naar de mogelijkheden op jouw school?

Neem voor meer informatie contact met ons op via 073 – 612 50 50 of sales@markiescatering.nl.

We vertellen je graag meer!