Zoek je iets anders?


Voer de Bij campagne op 300 scholen

Hoe zorgen we dat we ons voedsel in de toekomst nog steeds verbouwd kan worden? Bijen zijn hierbij essentieel. Door op 300 schoolkantines en inheems bloemzaad uit te delen aan scholieren wil Markies Catering, onderdeel van Appèl, hier aandacht aan besteden. En daarmee aan de toekomst van ons voedsel.

Een gezond ecosysteem heeft enorm veel impact op ons toekomstige voedsel. Bestuivende insecten zoals bijen zijn hierbij cruciaal. Extra aandacht voor deze bestuivers is helaas nog steeds hard nodig. De Voer de Bij campagne is daarom een goed moment om de bij weer in de spotlight te zetten.

Campagne voor de bij in 300 schoolkantines

In heel Nederland wordt op zaterdag 22 april inheems bloemenzaad gezaaid in tuinen en op balkons. Op 300 scholen waar Markies de catering verzorgt, vindt in aanloop naar Nationale Zaaidag een campagne plaats om scholieren bewust te maken van het belang van de bij. Onderdeel hiervan is het uitdelen van zakjes inheems bloemzaad dat scholieren op zaterdag 22 april kunnen uitstrooien.

Martijn Pater, operationeel directeur Campus en Onderwijs van Appèl en Markies catering: “Voor ons als cateraar zijn we dagelijks bezig met duurzaamheid en de toekomst van ons voedsel. Deelnemen aan de campagne van The Pollinators vinden we daarom heel belangrijk. Door scholieren betrekken bij de campagne, willen we twee vliegen in één klap slaan: aandacht besteden aan het uitsterven van de bij én door heel Nederland bloemen zaaien. Want juist voor hen is het cruciaal dat de bij blijft voortbestaan.”

Landelijke actie

Op 22 april voeren The Pollinators de bij bij. Want dan is het de Dag van de Aarde & Nationale Zaaidag. The Pollinators helpen insecten door Voedselbanken voor Bijen te openen door heel Nederland en in Vlaanderen. Op 22 april zaaien we met z’n allen en creëren we samen duizenden vierkante meters met heerlijke bloemen voor bestuivers!

Meer weten? Kijk op voerdebijbij.nl voor meer info en zaai mee voor de hongerige bij!