Zoek je iets anders?


De Markies kantines doen van 16 t/m 22 januari mee aan de Nationale Week van Snoep Goed

Tijdens de Nationale Week van Snoep Goed worden ongezonde tussendoortjes aangepakt. Voor het derde jaar op rij wordt de focus gelegd op een bewuster snackgedrag. Voor snoep, koek, chocolade, frisdrank en chips worden betere alternatieven aangeboden. Denk hierbij aan onbewerkt voedsel, zoals vers fruit, groente, peulvruchten en noten. In de voortgezet onderwijs en mbo-kantines van Markies wordt er door heel Nederland ook meegedaan aan dit gezonde initiatief.

Wat houdt de Week van Snoep Goed in?

Vanaf 16 t/m 22 januari wordt heel Nederland uitgedaagd om ongezonde tussendoortjes te verruilen voor gezondere varianten. Het is een campagne met als doel om Nederland op een concrete manier bewust te maken van verantwoorde tussendoortjes en te laten zien hoe gemakkelijk goed snoepen eigenlijk kan zijn. Onder tussendoortjes valt al het eten en drinken buiten het ontbijt, de lunch en het avondeten. Door bewust te worden van je eigen snackgedrag ontstaat er ruimte voor het ontwikkelen van een nieuw, gezonder eetpatroon.

Het JOGG-initiatief

De Week van Snoep Goed sluit aan op het JOGG-initiatief. JOGG streeft naar een maatschappij waarin het uitgangspunt ‘gezond leven’ is. Om dat te bereiken maakt JOGG de fysieke en sociale omgeving waarin de jeugd opgroeit gezonder. Dit realiseren zij door hulp te bieden bij het maken van beleid voor gemeenten, bedrijven en organisaties. Een omgeving waar jongeren veel tijd doorbrengen, is op school. Daarom zorgen we bij Markies voor een gezonde schoolkantine die voldoet aan de richtlijnen. Daarnaast zijn we ondertekenaar van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen, waar JOGG de beheerder van is. Binnen dit akkoord wordt er gewerkt met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum.

Altijd al 80% betere keuze

Naast deze belangrijke week zetten we ons de rest van het jaar ook in voor een gezond aanbod in onze schoolkantines. Zo bestaat 80% van ons assortiment uit de categorie betere keuze. Dat geldt ook voor de drank- en snoepautomaten die wij op scholen plaatsen. Ons counterassortiment bestaat zelfs voor 88% uit betere keuze-producten, waarvan 52% uit Schijf van Vijf-producten.

Hoe zijn de cijfers*?

Ook vorig jaar was de Week van Snoep Goed een groot succes. Maar liefst 76% van de deelnemers heeft hier nieuwe snackgewoonten aan overgehouden. 81% sprak uit dat zij de deelname aan de Week van Snoep Goed gemakkelijker ervaren hebben dan van tevoren verwacht. Ook is 74% uiteindelijk meer groente en fruit gaan eten.

*bron: www.weekvansnoepgoed.nl

Ook een week goed snoepen? Ga de uitdaging aan en schrijf je in via de website.