Begin de dag met een lach! Tips om de dag goed te starten

Door onze medewerker communicatie & vormgeving Sophie Vos.

De wekker gaat en je denkt: ‘Neeeee, ik blijf nog heel even liggen’ en je drukt op de snooze-knop. Gehaast kleed je je om, ontbijten doe je wel op je werk en je schiet de auto in. Herkenbaar? Voor mij in ieder geval wel! Niet echt een lekker begin van de dag. Een goed begin is het halve werk, daarom geef ik je graag een aantal tips om je dag lekker positief te beginnen!

1. Frisse ochtendlucht
Hoe heerlijk is de verse geur van de ochtend? Gooi het raam open en snuif het op, of nog beter, maak een kleine ochtendwandeling.

2. Adem in, adem uit
Neem een paar minuutjes de tijd om helemaal tot rust te komen. Adem een aantal keren goed in door je neus en uit door je mond. Probeer maar eens, je zult zien dat je tot rust komt.

3. Dansen en zingen is toegestaan
Zet je lievelingsmuziek aan in de ochtend en zing en dans mee onder de douche! Dit maakt het opstarten een stuk leuker en je humeur verbetert aanzienlijk.

4. Glimlach en laat je tanden zien
Probeer eens wat vaker te lachen! Door te glimlachen wordt je vrolijk, daarnaast maak je ook andere mensen vrolijk!

5. Nederland in beweging
Dit is zeker niet voor iedereen weggelegd maar begin de dag met sporten. Dit geeft je een enorme energieboost voor de rest van de dag. Hobbelen dus!

6. Dag snooooooze
In feite word je bij iedere druk op die snooze-knop alleen maar meer vermoeid. Als je jouw wekker net iets later zet, op het tijdstip dat je er echt uit moet, slaap je langer en dieper. Je voelt je dan een stuk beter bij het opstaan.

7. Meer lijstjes alsjeblieft
Maak voor jezelf een kort lijstje met dingen die je vandaag wilt bereiken of doen. Dit geeft je richting aan de dag en je hebt het gevoel dat je controle hebt en dat voelt fijn. Check!

8. Pak je genietmoment
Iedere dag moet een genietmomentje hebben. Hier kun je zelf voor zorgen! Gun jezelf een lekkere en gezonde lunch of plof na een lange werkdag op de bank met een lekker drankje.

 

Top