Appèl neemt aandelen SAB Catering over

Familiebedrijf Appèl BV heeft de overname van SAB Catering afgerond. Vanaf 17 april 2019 verkoopt SAB Catering haar aandelen aan Appèl Holding te ’s-Hertogenbosch. Beide bedrijven zijn specialist op het gebied van bedrijfscatering.

Krachtenbundeling en groeikansen
Appèl Holding is de moedermaatschappij van zowel onderwijscateraar Markies Catering als bedrijfscateraar Appèl. SAB Catering valt nu samen met FM at Work als dochteronderneming onder Appèl Holding en blijft onder eigen naam opereren. De overname past uitstekend in de strategie van Appèl om verder te groeien als toonaangevende en creatieve bedrijfs- en onderwijscateraar in Nederland. “Door deze strategische krachtenbundeling willen wij onze positie in de cateringbranche verstevigen en verder uitbouwen. Daarnaast profiteren we van gedeelde kennis op het gebied van concepten, duurzaamheid, vitaliteit en innovatie,” aldus Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl.

Veel vertrouwen
In de aansturing van SAB Catering vinden geen directe wijzigingen plaats. Medewerkers op locatie blijven in dienst van SAB Catering. De komende maanden wordt er gewerkt aan een plan van aanpak om de back-office in de toekomst te integreren in ’s-Hertogenbosch, waar Appèl in oktober 2018 een gloednieuw belevingscentrum heeft geopend. Hans van Heel, directeur van SAB Catering: “Wij zien de toekomst en samenwerking door deze overname met veel vertrouwen tegemoet. Appèl is een zeer betrouwbare en flexibele partner waarmee we onze opdrachtgevers nog beter kunnen bedienen”.

Groeiambitie
De overname van SAB Catering sluit volledig aan bij de groeiambities van het familiebedrijf. “De combinatie van Appèl, Markies Catering en SAB Catering groeit na deze samenvoeging tot een omzetvolume boven de 100 miljoen euro,” aldus eigenaar Geert van de Ven.

Top