Elkaar veilig ontmoeten in de schoolkantine

Langzaam versoepelen de maatregelen in Nederland. De scholen zijn inmiddels open en we ontmoeten elkaar weer vaker buiten de deur. Maar wel met 1,5 meter afstand. Ook Markies Catering heeft zich, net als de rest van de wereld, voorbereid op deze nieuwe samenleving. Hoewel de schoolkantines volgens het protocol nog niet open mogen, staan wij startklaar als het moment wel daar is! Onze dienstverlening is anders dan normaal en ook wij nemen de nodige maatregelen. Dit om de gezondheid en veiligheid van onze gasten, maar ook van onze eigen medewerkers, te waarborgen. We nemen jou graag mee in de nieuwe 1,5 meter route die onze gasten afleggen in de schoolkantine.

Hoe ziet de 1,5 meter route eruit in de schoolkantine?
De schoolkantine is ten eerste een plek om te genieten van heerlijk eten en drinken, maar ook een plek waar leerlingen elkaar ontmoeten, de verbinding met elkaar opzoeken en nieuwe energie opdoen. Dat blijven wij allemaal faciliteren, maar wel op een veilige manier. Onze gasten doorlopen daarom een aangepaste route door de schoolkantine. Onze medewerkers werken met duidelijke instructies en de benodigde middelen en we bieden een aangepast maar nog steeds aantrekkelijk assortiment aan. Daarnaast heeft ons creatieve team een speciaal signingpakket ontwikkeld zodat de leerlingen op een veilige manier door het restaurant worden geleid. Dit pakket bestaat uit allerlei communicatiematerialen die onze gasten helpen bij deze aangepaste route. Lees hieronder meer over de maatregelen die wij nemen.

Met deze maatregelen zorgen we voor een veilige schoolkantine

 • Wij zijn ontzettend blij om onze gasten weer te zien. Een A1 poster bij de entree van De schoolkantine heet de leerlingen niet alleen van harte welkom maar geeft ook de belangrijkste richtlijnen en informatie rondom het coronavirus aan. 
 • We vragen onze gasten om voor binnenkomst de handen te wassen of om te desinfecteren om zo besmetting te voorkomen.
 • We willen het onze gasten zo makkelijk mogelijk maken om veilig de schoolkantine te lopen. Stickers met voetjes op de vloer geven de goede richting door de kantine aan zodat gasten elkaar niet kruisen.
 • Speciale 1,5 meter stickers laten de gasten afstand van elkaar houden.
 • A4 aankondiging op de counter geeft het tijdelijke assortiment weer.
 • Gasten kunnen nog steeds genieten van heerlijke en verse lunchproducten. Maar het assortiment is op een dusdanige manier samengesteld dat handcontact door gasten met de diverse materialen en producten die ook anderen aanraken (zoveel mogelijk) wordt voorkomen.
 • Het zelf samenstellen van een gezonde salade ziet er nu even niet in, maar daarvoor in de plaats bieden we gezonde (maaltijd) salades aan op servies of in een disposable verpakking.
 • Dit geldt ook voor de yoghurt- en zuivelbars. We bieden verpakte zuivelproducten per glas of beker aan. Ook dranken en smoothies bieden we aan in glazen en flesjes of een medewerker schenkt deze in.
 • Soep en warme maaltijden worden door een cateringmedewerker opgeschept en uitgeserveerd.  Dit geldt ook voor warme snacks.
 • Eventuele ademschotten zorgen voor afscherming van de producten en onze medewerkers.
 • Bestek en borden bieden we verspreid aan of worden aangegeven door onze medewerkers.
 • We vragen onze gasten om contactloos of met pin te betalen.
 • We zijn extra alert op hygiëne. Materialen en apparatuur reinigen en desinfecteren we na gebruik. Dit geldt ook voor handcontactpunten.

Voor onze opdrachtgevers en medewerkers is er een speciaal coronadraaiboek beschikbaar waar onze aangepaste werkwijze uitvoerig staat uitgelegd. En via onze eigen online Academy trainen we onze medewerkers in deze aangepaste dienstverlening. Daarnaast is er een handige checklist beschikbaar zodat iedere locatie kan zorgen dat deze voldoet aan de maatregelen. Deze middelen zijn mede door onze afdeling Kwaliteit opgesteld en voldoen qua inhoud uiteraard volledig aan de geldende richtlijnen vanuit het RIVM.

Wat kunnen wij nog meer betekenen?
In samenwerking met onze partner Verel bieden wij nog extra opties om de veiligheid te waarborgen. Denk hierbij aan afscheidingsframes en plexiglas voor het zitgedeelte van het restaurant. Hierbij gebruiken we, waar mogelijk, duurzame materialen zoals een mobiele moswand en afscheidingen van duurzaam vilt.

Duurzaam 1,5 meter restaurant
Ook met de extra hygiënemaatregelen blijven we oog hebben voor duurzaamheid: verpakken is niet de enige oplossing en hierdoor worden onnodig veel grondstoffen verbruikt. We zetten onze kennis en ervaring op het gebied van voedselveiligheid in om  onnodig verpakken te voorkomen. Zo maken we gebruik van ademschotten, creëren we voldoende afstand tot de producten, bieden we producten gespreid aan waardoor gasten deze kunnen pakken zonder een ander product aan te raken en maken we zoveel mogelijk gebruik van herbruikbaar servies. Mocht dit niet toereikend zijn, dan kiezen we voor de meest duurzame verpakking.

Alleen samen kunnen wij zorgen voor een veilige dienstverlening. Een veilige schoolkantine creëren we samen met onze opdrachtgevers, medewerkers en de gasten. Samen maken we het verschil.

Heb je vragen of wil je meer informatie? We helpen en adviseren je graag. Neem daarvoor contact met ons op via info@markiescatering.nl of via 073 – 612 50 50.

 

Top