Regio College dubbel in de prijzen met gouden Schoolkantine Schalen 2018 en 2019!

Regio College heeft op de valreep van het afgelopen jaar een gouden Schoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend. Maar ook voor 2019 heeft zij deze titel zeer recent binnen gesleept. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Regio College heeft naar aanleiding van een Europese aanbesteding samen met haar nieuwe cateraar Markies Catering hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. Het oog van studenten valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar middels de diverse watertappunten en bij catering uitgiftes zelf. De studenten zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

In 2017 zat het Regio College al op niveau zilver maar in de gehouden aanbesteding is bewust gekozen hoger in te zetten. In de strategienota verNIEUWen-verSTERKen van het Regio College is een prominente rol weggelegd voor het onderwerp Leefstijl en Bewegen. Maar ook vanuit de maatschappelijke verantwoording is het stimuleren hiervan logischerwijs een vanzelfsprekendheid. Het krijgt daarom een vaste plek in alle opleidingen. Met dit programma stimuleren zij studenten te werken aan een gezonde en actieve leefstijl. Maar ook buiten de lessen geven zij het goede voorbeeld door o.a. gezonde betaalbare producten aan te bieden voor studenten en medewerkers. Daarnaast wordt er maandelijks gratis fruit beschikbaar gesteld voor studenten en medewerkers.

Regio College wil benadrukken dat het behalen van de schalen mede dankzij cateraar Markies binnen een vrij korte periode is gerealiseerd. Markies is specialist in onderwijscatering, die in geval van Regio College op allerlei cateringgebieden creatief meedenkt, verantwoording voeding onderschrijft, goed communiceert en belangrijker nog de stelling hanteert 'afspraak is afspraak'. Deze elementen zijn cruciaal voor een goed partnership.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Top